Gerçekten de hiç iyi olmazdı. Çünkü:
Çizgi Altı Reklam Yalan Olurdu
Bu da bir devrin kapanması anlamına geliyor ki hâlâ bazılarımız dinozorların yok olmasına üzülen insanlarız. Ne demek kartvizitsiz, broşürsüz, katalogsuz yani çizgi altı reklamsız bir dünya?
Şu demek:
Markalar reklam ve tanıtımlarını yaparken çok yüksek sesli hoparlörler kullanmak zorunda kalırdı. Kulakları sağır eden dev hoparlörler. Düşünsenize, evinizde huzurlu bir şekilde kanepe eskitirken yeni açılmış bir dönercinin çağrısıyla inliyor ortalık. Hoş değil.
Düğünlere Katılım Az Olacağından Çiftler Altınsız Kalırdı
Düğün davetiyeleri basılıp dağıtılamayacağından katılım ve toplanan altınlar az olurdu. “Ben duymadım.”, “Bana söylemediniz ki evleneceğinizi.” filan diyen akrabaların işine yarayan bir durum olabilirdi; çünkü altın her zaman değerli bir sarışın. :/
Markalar Kendilerini Kimliksiz Hissederdi
Kurumsal kimlik, bir firmayı marka yapan şeylerin başında gelir. Antetli kâğıtlardan zarflara, cepli dosyalardan makbuzlara, baskı ürünleri olmayacağından markalar öksüz ya da farksız kalırlardı. Bazı şeylerin değeri yokluğunda anlaşılıyor. Biz burada distopik bir kurgu yaratmış olsak da, geçti bize durumun ciddiyeti ve hüznü.
Kartvizit Olmayacağından Kimin Ne Olduğu Belli Olmazdı
Islak Mendilsiz Yaz Mevsimleri… Devam Edemedik :(
Islak mendiller bir firmanın akılda kalıcılığını arttırmanın yanında insanların serinlemesini, temizlenmesini ve halay çekmesini de sağlayan çok faydalı ürünlerdir. Yeterince açık diye düşünüyoruz.
Reklam Ajansları Arkadaşsız Kalırdı
Reklam ajanslarının matbaa firmalarına düşen işleri iptal olacağından sektörde kriz meydana gelir, işsizlik artar, arkadaşlık bağları zedelenir, 21. yy’a yakışmayan bir gerileme dönemine girilirdi.
Defter Olmazdı, Defter
Eğitim hayatının nasıl sekteye uğrayacağını düşünebiliyor musunuz? Peki ya günlüklerin tutulamayacak olması, çünkü günlük denen şeyin olmaması? Telefonda konuşurken ya da toplantılarda karalamaların yapılamayacak olması? Ki yokluğunda heder olacağımız kâğıtsal ürünler sadece defterden ibaret de değil.
Gezegenimiz Hesapsız ve Kitapsız Bir Dünyaya Dönüşürdü
El yazması kitaplara ulaşıp bilgilenmek için epey ileri bir çağda yaşıyoruz. Kalabalığız bir kere.
İşte matbaa böyle de önemli bir şey. İbrahim Müteferrika’nın geliştirdiği matbaamıza Bidolubaskı olarak katkıda bulunduğumuz ve online matbaa konseptinde hayrını çok daha fazla kişiye gösterdiğimiz için mutluyuz. Matbaaya sahip çıkalım, çıkmayanları uyaralım sadksahfajh.